RAZISKOVANJE MEJA AKUSTIKE

Združujemo klasično akustiko z najnovejšo tehnologijo in postavljamo smernice na področju zvočnih raziskav.

Temeljni stebri raziskav

V sodobnih znanstvenih raziskavah se osredotočamo na hrup v našem okolju. Od identifikacije zvoka kot ključnega vira informacij za spremljanje procesov do metodoloških pristopov za nadzor hrupa pri strojih in napravah. Posebno pozornost posvečamo razvoju akustičnih izdelkov, sobni akustiki in tehničnim vidikom nadzora procesov.

Razvijamo trajnostne akustične materiale. Velik poudarek posvečamo tudi zvočni absorpciji in izolaciji. Proučujemo specifike vibracijske izolacije in dušenja, vključno z granularnimi, vlaknastimi in membranskimi tehnikami izdelave materialov. Naš cilj je razviti materiale, ki ustrezajo sodobnim standardom trajnosti, hkrati pa zagotavljajo optimalno akustično učinkovitost.

Delamo na področju umetne inteligence in njene implementacije v akustične sisteme. Poglobite se v metode kot so K-means, SOM, globoke nevronske mreže, SVM ter mešane modele z Gaussovo porazdelitvijo.

Odkrijte naše napredne merilne tehnike in najnovejša orodja, kot so Akustična Kamera, Laserska Vibrometrija, Kartiranje Hrupa in Vibroakustične Prenosne Funkcije. Poglobite se v svet infrazvoka in psihoakustike.

Delujemo tudi na področjih komprimiranja plinov in vakuumske tehnike. Poglobljeno raziskujemo fenomene, kot so kavitacija in tlačne oscilacije, ter njihov vpliv na delovanje sistemov. Prav tako preučujemo tudi izbiro materialov in zasnove komponent, ki predstavljajo ključ za uspešno vzdrževanje in delovanje teh sistemov.

NAJNOVEJŠE PUBLIKACIJE

Experimental investigation on the noise and annoyance reduction of a house hold tumble dryer

Tumble dryers are a common appliance in many households. Their energy efficiency has improved considerably with the introduction of a heat pump tumble dryer, but reducing noise emissions remains a difficult task for engineering departments. The objective of this paper is to develop an experimental acoustic analysis of a commercial heat pump tumble dryer. First,…

Prikaži več: Experimental investigation on the noise and annoyance reduction of a house hold tumble dryer
Experimental investigation on the noise and annoyance reduction of a house hold tumble dryer