GOSTOP

GOSTOP

1 Nov 2016
30 Apr 2020

Cilje predlaganega programa GOSTOP je pospešiti razvoj in izgradnjo koncepta pametnih tovarn in odgovoriti na aktualne potrebe slovenskega gospodarstva, kjer nekatera industrijska podjetja že skušajo uvajati koncept pametnih tovarn v svojo proizvodnjo.

Identificirana so bila štiri področja, na katerih lahko Slovenija doseže pomembne preboje v bližnji prihodnosti: tehnologije vodenja, orodjarstvo, robotika in fotonika. Na vseh štirih področjih so bile izbrane najperspektivnejše raziskovalne teme, ki jih je pripravljena podpreti slovenska industrija in na katerih obstajajo ustrezna znanja v slovenskih raziskovalnih organizacijah, in poiskali sinergije med njimi. V program smo vključili več vertikalnih verig vrednosti, ki bodo v bližnji prihodnosti vodile do novih produktov, s katerimi bo slovenska industrija izboljšala svojo konkurenčnost.

Skupina Lakos sodeluje s projetknim partnerjem, podjetjem L-tek, na področju tehnologij vodenja. Raziskave so usmerjene v razvoj portfelja IT gradnikov za tovarne prihodnosti in razvoj agentov za vodenje v proizvodnji.

Sofinancira: